onsdag 2. mars 2011

Boxcard - Utfordring # 17 - Anonyme Scrappere -- bretteteknikker - DT bidrag


Da var det onsdag igjen og vi er klare med en ny utfordring til dere.
Denne gangen er det Trine Lise som har fått bestemme denne ukens utfordringen og grunnen for det er at hun har bursdag idag !!
GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN DA, 'VESLA' !!

Før vi kommer til oppgaven vil vi presentere denne utfordringens sponsorer.

Først er vi så heldige å ha fått med oss:og den andre sponsoren er

Trine Lise !!
Hun har en liten overaskelse til en av dere.
Og det er hun som bestemmer hvem som får denne premien.

Så over til oppgaven:

-----

Bretteteknikker!
Dette kan være så mye og dere har ganske så frie tøyler.
Det kan IKKE være et vanlig åpne og lukke kort og IKKE noe som er altered.


Jeg fant en oppskrift på youtube på et eskekort, og lekte videre med det : og fordi jeg valgte å kante inni og utpå selve esken med pyntepapir, så fikk jeg noen ekstra utfordringer. Jeg festa en magnet på baksiden av 4 hjørnene ( litt utfor blåklokkene på hjørnepynten og spanderte et ekstra lag kartong utpå). Motsatsen av disse magnetene fant jeg når jeg bretta eska sammen, og monterte de under pyntepapiret på utsiden av 'esken'. Pga mottaker måtte det bli masse blomster som motiv... Denne er satt sammen av:

En rund mini kakeserviett, med en litt større mørke blå sirkel under først, som jeg delte på midten etter at de 2 var limt sammen. Deretter klipte jeg 2 sirkler av hvit bølgepapp som var ca 1 cm mindre i dm enn kakeservietten : Den ene av de delte jeg umiddelbart i to.

Så monterte jeg de to bitene med kakeservietter på hver sin halvdel av eske, og limte på en sirkel av roser helt i ytterkanten .

På den halve delen av bølgepapp som jeg skulle montere på høyre halvdel, lagde jeg et hull på venstre side - ca 1 cm inn . Stakk en splittbinders opp der fra undersiden, limte så en stoppskive på oversiden av bølgepappen, før jeg limte bølgepappen godt fast underlaget. Monterte så den på høyre side . Deretter limte jeg den hele sirkelen med bølgepapp oppå den halve på høyre side, og når limen var tørr: peila jeg inn hvor splittbindersen ville treffe, laga et hull der, og limte på en stoppskive over og under hullet. Når alt var tørt, kom bindersen opp og låste delene fint sammen.

Immellomtiden hade jeg laga rosetten til midten, og limte den fint på midten. 'Låsen' var da dekka, men lett å finne under rosetten.

Her er esken stående,


liggende


og sånn ser den ut fra siden sammen montert....


ogtil sist en liten tag som passer inni - med en personlig hilsen på baksiden....

6 kommentarer:

Knerten sa...

Så vidunderlig vakkert, Marianne !!

Trine Lise sa...

Vesla *knis* den skal jeg leve. På en stund :)

Så utrolig flott kort! Tror ikke jeg har sett denne teknikken før. Super nydelig Marianne :)

Turid sa...

WOW Marianne - noe så underbart lekkert - og det kommer fra hjertet!!! For dette kunstverket ramla med i postkassen min idag.
Tusen Tusen takk elskede vennen min:)
Men tøyser du eller??? eller er det bare jeg som er korka??? *LOL*

'Låsen' var da dekka, men lett å finne under rosetten.

Skjems for å innrømme det altså, men jeg brukte nok en halv time på å luske ut hvordan denne skapelsen skulle åpnes, såg jo at var en tagg inni, og nysjerrig som jeg er forsøkte jeg på alle måter å få ut den uten å ødelegge kortet.
Spørr meg ikke hvordan det gikk til, men klarte å fiske ut den fra toppen, da fikk jeg se at det var enda mer tekst inni kortet... forsøkte så godt jeg kunne å lese teksten - litt fra toppen og litt fra bunnen men fikk liksom ikke helheten med meg.

Bare av en hendelse etter å ha snurra rundt, vendt opp og ned og tilbake noen ganger fikk jeg se splittbindersen :-) Som var veldig godt gjemt "lett" under den store blomsten:)
GENIALT Marianne, tar av meg hatten jeg:)
Klemmer fra Turid

Camilla sa...

Så Nydelig denne er, Marianne!
Vakre farger og pynt, og så stilig bretting da! Du er så flink ;D

Gry-Heidi sa...

Å du store mi tid, denne var virkelig lekker ! Denne er det lagt mye jobb i ja :) Skjønner godt at Turid satte stor pris på denne!
Lenge siden jeg har vært innom deg nå, her var det utrolig mye flott, flink du :)

Klem, Gry-Heidi

Marianne Vik Design sa...

Denne typen kort har jeg ikke sett før. Den var skikkelig spennende og fin!