onsdag 20. april 2011

Gjestedesigner hos Anonyme Scrappere :

Da er det tid for en ny fantastisk gjestedesigner. Denne gangen er vi så heldige å ha fått med oss Beata Ewa Stokkeland.

Jeg har alltid vært veldig fascinert av form og farger og har puslet med noe så lenge jeg kan huske. Begynte med kortlaging for litt over 6 år siden og ble “hekta” fra første dag! Jeg lagde mest kort til å begynne med, men “repertoaret” ble utvidet etter hvert. Jeg liker variasjon i ting jeg lager, prøver meg på stadig nye teknikker og stiler. Men jeg må innrømme at jeg er veldig svak for vintage - noe som lett kan sees i det jeg lager.


Min ufordring skal likevel ikke handle om vintage, men om stilen som har en del til felles med vintage, nemlig SHABBY CHIC. Mens vintage er en litt ”tyngre” lag på lag stil, med jordfarger som hovedfarger og gjerne med detaljer i rust/antikk og kobber, så er shabby chic mye lysere og lettere – litt sånt bonderomantikk.

Stilen – slik som vi kjenner den fra interiørverdenen, er forresten inspirert av landsbygda, og startet i Storbritannia. Den er feminin, slitt, sart og nostalgisk. Hvit og andre lyse og duse farger går igjen, samt blomster, myke former, tekstiler og romantiske blonder.

Dette gjenspeiler seg også i denne stilen innenfor scrapbooking. Ei Shabby Chic side er som oftest:

- lys i fargene, ofte med hvitt som bakgrunn, uten store kontraster

- har slitte, oppmykede kanter, (ark kan også krølles)

- inneholder nostalgiske detaljer og pynt i sart grønt, blått eller rosa m/brunt

- er pyntet med blomster (roser er mye brukt), blonder, tynne sløyfer og tekstiler, gjerne litt glitter

- håndskrift, script eller utsmykkede fonter er mye brukt som tekst

-bruk av søm er utbredt

Her er et eksempel jeg har laget – Shabby Chic sånn som jeg ser den – veldig romantisk. Jeg har pusset litt på bilder, kantet både bilder og ark med Distress ink. Jeg har brukt 3 typer blonder, tyll-vifter og masse roser. Engelen er et glansbilde som jeg har pyntet med litt glitter.


Så denne gangen er utfordringen:
Scrapp en LO, lag et kort, pynt en eske - eller noe annet. Lag det du vil – i Shabby Chic!

Beata Ewa velger ut en vinner og sponser med
en flott pakke som du kan se her


Ingen kommentarer: